Infó webáruházaknak

Mi szükséges ahhoz, hogy regisztráljak?

Mit kell tartalmaznia az XML, vagy CSV file-nak?

Az XML, vagy CSV file-nak az alábbi adatokat kötelezően tartalmaznia kell:

Az alábbi adatokat ajánlott még feltüntetni:

Mit kell tartalmaznia az XML, vagy CSV file-nak?

Az alábbiakban találod az ÁRUmagazin árösszehasonlító rendszer számára megfelelő XML és CSV adatbázis specifikációkat. Az ÁRUmagazin oldalra Partnereink az alábbiakban meghatározott feltételeknek megfelelő adatbázisaikat tölthetik fel. Amennyiben az általad rendelkezésünkre bocsátott XML/CSV formátumú adatbázis a kritériumoknak nem fel meg, akkor a rendszerünk nem tudja befogadni a termékek listáját.

A termék adatbázisban az alábbi adatokat ajánlott feltüntetni:

XML formátum:
Megjegyzés: Az adatállományban a és tagek között kell lennie az összes terméknek, egy adott termék információit pedig és tagek közé kell csoportosítani.

CSV formátum:
CSV típusú adatfile esetén az alábbi struktúrát javasoljuk. (Természetesen amennyiben már rendelkezel CSV árlistával rendszerünk valószínűleg azt is be tudja olvasni, így nem feltétlen szükséges új CSV file létrehozása.)
Gyártónév;Terméknév;Kategória;Bruttó ár;Termékleírás;Képlink;Termékoldal link;
Megjegyzés: CSV file létrehozása esetében figyelni kell, hogy a cellákon belül ne használjuk pontosvesszőt elválasztó jelnek, mivel a program a pontosvesszőket a cellák egymástól való elválasztására használja. Amennyiben egy cella szövegtartalma pontosvesszőt tartalmaz, célszerű idézőjelbe tenni így a rendszer nem tördeli szét a terméklistát.


© 2013-2022 - ÁRUmagazin árösszehasonlító